Aanvalluuuuhhhh!!!!

Zo net viel ik nog even in een samenvatting van Manchester City-Monaco van afgelopen dinsdag. Voor de mensen die onder een steen hebben gelegen deze week, dat was nou een sensationele Champions League wedstrijd die we ons nog lang gaan heugen. Ik zag woensdag op de NOS een mooi item waarin de doelpunten, pfff die stift van Falcao en die dropkick van M’Bappé, waren gemonteerd met daar tussendoor de mening van Pep Guardiola. ,,Als je allebei vol op de aanval speelt krijg je zoiets moois als vanavond,” was het meest houtsnijdende uit zijn betoog en daarvan was geen woord gelogen.

falcao-monaco

Nu is het wel zo dat beide teams niet kunnen verdedigen, vandaar misschien. Van City was dat al langer bekend met knurften als Otamendi, Stones, Kolarov, Sagna en Zabalaleta. Koop De Ligt en je defensie staat voor het komende decennium zou mijn advies zijn. Bij Monaco was het voor mij nieuw, maar met een gemiddelde leeftijd van begin twintig niet vreemd op dit niveau. Gelukkig hebben we maar twee transferperiodes in één seizoen anders was Monaco na dinsdag al leeggeroofd door een paar megalomane voorzitters die het verschil niet zien tussen een groei briljant en een trage-struikelende-blinde-niets-ontziende-verdediger. Hierdoor kunnen we in ieder geval nog een paar maanden genieten van Monaco. Ik hoop dat de Monegasken de schade in de return nog repareren en daarna met vlag en wimpel dit seizoen winnend afsluiten. Een finale tussen PSG en Monaco, ik droom er van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s