Hé jongens daar is Frenkie…

Man man, wat maak ik met mijn club een prachtig seizoen mee. Ik ben de tel kwijt maar in die bijna 30 jaar dat ik Ajax al nauwgezet volg is dit ‘by far’ wel één van de mooiste. Met woensdag voor mij als voorlopig hoogtepunt. Ik was er helaas in Bernabeu zelf niet bij, en misschien was dat nog mooier én zeker verrassender dan de grootse performance tegen Juventus. Vooral de lef en de durf waarmee de club optreedt doet mijn hart sneller kloppen. Winst is voor mij dan secundair. En gelukkig ben ik daarin niet de enige getuige deze tekst gisteren van Varco op Twitter die mij een gelukzalig gevoel gaf;

“Je kan Ajax slordig noemen, maar hier staat een team dat zo fakking veel van voetballen houdt. Juve houdt van winnen, wij vieren het spel. Zoals je dat vroeger deed op het pleintje. Je moeder riep al, 2x, het wordt al donker, maar je wilt. Alleen. Maar. Voetballen.”

Dat is Ajax dit seizoen, ze willen alleen maar voetballen! De tekst dekt de lading. Natuurlijk vloekte ik toen Donny net naast schoot. ,,Je moet op doel schieten Donny, anders kun je niet scoren,’ zou JC gezegd hebben, en daar is geen woord van gelogen. Maar dan Frenkie pfff, man man wat was die goed man woensdag. Ik zat gelukkig voor Frenkie niet op mijn eigen luxe plek op de 1e ring, omdat de club mij voor deze keer gedeporteerd had richting 2e ring, dank hiervoor.

Vanaf de 2e ring zie je pas zo goed hoe goed Frenkie is. Je ziet het zelfs beter dan waarvandaan ook. Alles was goed aan Frenkie deze avond en zelfs het grote Juventus was ‘impressed’, getuige Allegri’s woorden dat Frenkie de Italiaanse tactiek snel door had en snel anders handelde, want zo is Frenkie, de beste. Suley schreef op Twitter dat Barcelona een rommelmarktprijs voor Frenkie betaald en zo is het ook. Natuurlijk hoop ik dat wij de Champions League winnen, maar als we er dinsdag uitgaan doen we dat met vlag en wimpel. Man man wat heb ik dit seizoen genoten. Wat een club!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s