Drie minuten

‘Anoniem’ staat er in het display van zijn iPhone. Doorgaans nemen wij dan niet op. Zijn over het algemeen instanties die weinig positiefs te melden hebben. Deze keer neemt mijn collega wel op. Het is een vriendelijke KPN medewerker, met de vraag waarom hij overstapt van KPN naar Vodafone met zijn alles-in-een pakket. Ik hoor hem zeggen dat het prijstechnisch interessanter is om over te stappen. Ik zie mijn kans schoon en wenk hem dat ik ook wel even met deze KPN medewerker wil spreken. Ik zit namelijk ook bij KPN en betaal maandelijks redelijk veel vindt ikzelf. Nadat mijn collega klaar is met de man en heeft afgesproken er nog een nachtje over te denken krijg ik de man aan de lijn.

Vriendelijk vertel ik mijn naam en postcode/huisnummer en jawel mijn gegevens rollen over zijn scherm. Ik zeg dat ik laatst ook al even met KPN heb gebeld met de vraag of het niet iets goedkoper kon, mede gezien het feit dat ik nogal veel betaal voor Fox Sports. Zeker nu het Engels voetbal naar Ziggo is. Die medewerker destijds wist van toeten nog blazen en zei ‘nee meneer Schimmel voor u valt niets te besparen’. A la het leven gaat door denk je dan, tot deze middag.

Na een gesprek van hooguit drie minuten ga ik maandelijks €. 24,- minder aan de KPN betalen voor hetzelfde pakket, en dat is niet alleen een korting op Fox Sports. Is toch leuk voor een mooie maandagmiddag in september. Wat mij alleen altijd zo verbaasd in deze is dat je de juiste man op het juiste moment aan de lijn moet krijgen. Dat is wel eens vermoeiend, en soms bloedirritant,  maar deze maandag kan in ieder geval niet meer stuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s