Meneer Rietveld

Tegenwoordig is het volgens mij meester Jeroen of juf Melissa. Zou ook best Hans of Brenda kunnen zijn? Ik ben al een tijdje van school af, maar meester Rietveld of meneer Rietveld neeeh, dat komt niet meer voor op school toch? Vanmiddag had ik bij de tandarts een sentimental journey. Afspraak half twee, even hiervoor loop ik binnen en ik loop recht op hem af; meneer Rietveld van Nederlands. Ik had hem misschien al wel 30 jaar niet gezien, maar we herkenden elkaar gelijk. ,,Dag meneer Rietveld, hoe is het met u, wat leuk om u weer een keer te zien,” begon ik. ,,Dag Joost Schimmel, wederzijds hoe is het met jou?” Ik ging naast meneer zitten en we raakten geanimeerd in gesprek. Hij vertelde met pensioen te zijn en in Heerhugowaard te wonen na een verloren jarenlange burenruzie in één van de weinige flats in Schagen. Maar dat was gelukkig het minst leuke van de ontmoeting. Ik zei dat hij op feestjes nog vaak voorbij komt met zijn schriftelijke overhoringen over struikelblokken. Eén fout een 6, twee fout een 2 en de rest een 1. Met zijn hand voor zijn mond zag ik dat hij zich zichtbaar geneerde. ,,Ja dat was erg hè,” ik zei ,,nee da’s juist briljant, daar wordt u aan herinnerd.”

De tandarst kwam aanlopen en riep ‘ meneer Rietveld loopt u maar mee.’ Meneer Rietveld stond op en liep op de hem kenmerkende kordate wijze richting tandarts, maar niet voordat hij mij vriendelijk groette. ,,Joost als ik je niet meer zie tot ziens.” Ik groette terug en had nog een paar minuten de tijd om mij te buigen op de voornaam van meneer Rietveld. Ik moet bekennen ik weet het niet. Nooit gehoord en ook nooit nagevraagd bij een van mijn vrienden die het misschien wel weten. Maar misschien wil ik dat eigenlijk ook wel niet weten? Het is goed zo,…….meneer Rietveld.

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachtes over “Meneer Rietveld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s