Aaiii!

De Dijk speelde ooit prachtig het nummer ‘ga in mijn schoenen staan’. De machtige tekst kwam van de week bij mij naar boven bij het zien van een presentatie die op zijn zachtst gezegd niet vlekkeloos vloeiend verliep.

Als ik nou jouw was
en jij dan mij was
als dat zou kunnen
en we konden kijken
in elkaars hoofd
met elkaar’s geest
als je alles kon bekijken met andere ogen
dan zul je zien dat je steeds ziendeblind bent geweest

refrein:
Ga in mijn schoenen staan
Ga in mijn schoenen staan
had je mijn schoenen aan wat had jij gedaan?
Ga in mijn schoenen staan

jouw hele wereld is net zo ruig
als je kan denken
wat je wil zien
dat zie je om je heen
dus wees voorzichtig in je oordeel over een ander
Wie zonder zonde is;
Werpe de eerste steen.

Wat je zaait
wat je zaait zal je ook oogsten
Oo en jij en ik zijn in weze allemaal 1

refrein:
Ga in mijn schoenen staan
Ga in mijn schoenen staan
had je mijn schoenen aan wat had jij gedaan?
Ga in mijn schoenen staan

al dat gedonder in de wereld om steeds hetzelfde
verkeerde volk, verkeerde god, verkeerde huid
weet je als ik vleugels zoals een engel
dan vloog ik naar de hoogste bergtop,schreeuwde het uit (2x)

Over het wie wil ik het niet hebben want wat heb je eraan om iemand nodeloos te beschadigen? Hetgeen zich echter voor mijn ogen openbaarde laat mij slecht los. Ik heb in mijn carrière al wel duizend sprekers gezien en er zijn er maar een paar die mij zijn bij gebleven. Het bleek deze middag eens te meer een vak of gave te zijn om een pakkende presentatie op de bühne te brengen. De locatie was fantastisch, de zaal goed gevuld, ‘een virtual 3D 360 graden, of hoe je zoiets ook noemt scherm’, en de voorbereiding naar ik begreep meer dan voldoende. En dan toch op het moment suprême gaat alles mis, althans bijna alles, auw. Hoe zou jij je voelen, als jij in de schoenen stond van deze persoon? Ik vraag het mij al een week af. Naar de oorzaken wordt gegist begreep ik vandaag toen ik er zijdelings naar vroeg. Ik vraag mij veel meer af hoe het nu gaat het met de persoon in kwestie? Misschien is hij wel onderweg naar de hoogste bergtop en schreeuwt die het uit……

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s