De nieuwe Nouri

13 juli 2017 kregen we allemaal de onheilsmelding dat Abdelhak Nouri ernstige- en blijvende hersenschade had opgelopen. Wat er daarna allemaal gebeurde is genoegzaam bekend en legde niet alleen een grauwsluier over het lopende seizoen bij Ajax maar bij iedereen die maar een beetje normaal gevoel in zijn donder heeft. Dit weekend gloorde er echter zomaar weer een glinstering aan de horizon bij de club. Tijdens de Future Cup, een internationaal jeugdtoernooi voor spelers tot 17 jaar, diende zich de pas 14-jarige uit Zaandam afkomstige Naci Ünüvar aan. Een kopie van Nouri. Net zo licht, net zo handig, net zo tweebenig, en net als Nouri gezegend met een verbluffende techniek. In de poulewedstrijden op zaterdag en paaszondag was Ünüvar nog bescheiden, maar op de finaledag, niet toevallig de dag waarop Nouri 21 jaar is geworden, gooide de frêle Turk alle schroom van zich af. In de halve finale maakte hij de enige goal tegen het sterke Anderlecht (1-1), waarna Ajax na penalty’s de finale bereikte. In de finale was Ajax met 2-0 te sterk voor Juventus met twee goals van………Naci Ünüvar. De eerste na een magistrale passeer actie in de zestien en de tweede met een heerlijke ‘coole’ volley in de verre hoek. Na al zijn goals op paasmaandag vouwde hij, net als zijn medespelers, zijn handen met het cijfer 34 uitbeeldend. Een prachtig eerbetoon aan hun verloren maestro. Deze Ünuvar gaat de leegte die Nouri liet snel opvullen, al zullen we gezien zijn leeftijd nog even geduld moeten hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s