Champions League kwartfinale

Het moest even op stoom komen, en dinsdag dacht ik nog waar zit ik nou in hemelsnaam naar te kijken. Afgezien natuurlijk van die fantastische ‘bicycle kick’ van Cristiano. Bijna net zo mooi als die van San Marco tegen Lange Jan (de Sliert) van Grinsven…., bijna… omdat San Marco iets meer ‘hangtime’ had, maar da’s voor intimi, en tevens logisch.

Laat onverlet dat Juventus-Real natuurlijk niets meer was dan een karikatuur van een kwartfinale van de Champions League. 0-3 in de heenwedstrijd dat kwam in de jaren zeventig alleen voor als een topclub uitspeelde in Albanië tegen pakweg Vlaznia Shkodra. Maar de tijden zijn veranderd.

Sevilla, dat nog zo veel indruk maakte op Old Trafford was toch eigenlijk ook wel kansloos tegen een sterk Bayern, wat toch zomaar weer als ‘dark horse’ moet worden aangemerkt, al is er nog een replay. Two up for the favourites om in het Masters weekend maar even in golftermen te blijven.

Dan naar gisteren. AS Roma speelde niet eens onaardig voor rust tegen een zeker niet imponerend Barcelona. Na afloop is het dan toch zomaar 4-1 en beslist. Aan het tenue van de Giallorossi lag het zeker niet want da’s een van de mooiste van de wereld.

Tot slot, wie ooit nog durft te verkondigen dat ze in Engeland dom voetbal spelen, krijgt met mij van doen. Het was smullen op Anfield. Als een wervelwind gingen Klopp’s mannen tekeer. David Silva, Kevin de Bruyne, Leroy Sané en Fernandinho ze verbleekten volledig onder zoveel geweld. Publiek erachter, prachtig om te zien. De ijsblauwe raspaardjes snakten naar adem, maar kregen die niet. Pas in de rust kreeg ‘Pep’ de kans te repareren maar toen stond het al 3-0, ik herhaal DRIE-NUL. Na rust kregen de ‘citizens’ de overhand, maar meer dan veel balbezit én een onterecht afgekeurde goal kregen ze niet. 3-0 eindstand, ik herhaal DRIE-NUL. In Manchester hebben ze nog vijf dagen om een ‘houdini act’ voor te bereiden, met tussendoor nog even een kampioenspotje tegen stadgenoot United. Ik vrees voor de als eerste door Frankie gekozen ‘citizens’, maar er is nog hoop volgens ‘Pep’. Als dat gebeurt weet je nu al dat het een legendarische avond gaat worden dinsdag in het Etihad.

Beetje vergelijkbaar met een overwinning van Tiger Woods dit weekend op de Masters. Voor liefhebbers van topsport mét stalen zenuwen, kijk zondagavond Ziggo. Vanaf een uur 10 de pakweg laatste negen holes. Na 3,5 dag verdedigen gaan de titelpretendenten dan als haviken in de aanval. Man man, wat kan sport toch mooi zijn!!

Voor ons spel betekent het 3up 1down for the favourites

Frankie op achterstand tegen Jan Willem

Joris met Real in de lead tegen Steve

Steve a little down to Hansie’s Bayern

En Coentje met Barca one up to Hansie

Game on!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s