De Belgen

Wat is dat toch met die Belgen? Ik wordt er eigenlijk al jaren blij van. Nu is blijdschap wel een eigenschap die ik bij mij draag hoor ik regelmatig. Vaak hoor ik van mensen, “u bent een blij mens’, en dan knik ik meestal instemmend omdat ik eigenlijk ook niet beter weet. Maar in deze tijd van een hausse van Belgische positiviteit versterkt het mijn blije gevoel. Natuurlijk speelt het spel van de Rode Duivels op het WK een voorname rol en mogelijk ook het vooruitzicht van de jackpot in het WK spel waar ik natuurlijk voor onze zuiderburen heb gekozen. Alleen morgen nog even Brazilië op zij zetten, dan nog twee potjes en de cup is in de knip. Maar da’s niet het enige. In mijn zoektocht naar de mooiste voetbalverhalen kom ik steeds vaker bij de Belgen uit. Pleinvrees van Filip Joos is een kunstwerk en het helaas ter ziele gegane periodiek Puskas was van een te hoog niveau voor een lang leven, eeuwig zonde. Vooral de ‘eulogie van de zwarte schoen’ en de ode aan EK 1996 held Karel Poborsky heb ik al meer dan twintig keer gelezen en worden telkens mooier. Ook het relaxte van de Belgen vind ik plezant, en vanmorgen voegde zich ook Johan Verminnen bij dit rijtje. Zijn nummertje ‘ik voel mij goed’ uit pakweg eind jaren zeventig deed mij keihard meebrullen en geeft mij al een uur lang een heerlijk positief en vrolijk gevoel. Zouden wij als Nederlandse ongekroonde zuurpruimen wel een puntje aan kunnen zuigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s