De Dons

Beetje later dan gewend, maar bij deze dan toch even een kleine ode aan het mooiste spel in onze inmiddels omvangrijke reeks van piepkleine voetbalspelletjes! Ik kan mij natuurlijk weer gaan richten middels een tirade over de corruptie bij de UEFA, maar bij deze even geen zin in. Ik richt mij in deze even op de vier prachtige trainers die met hun club dit jaar hun intrede doen in de halve finales;

Aan de rechterkant van het schema hebben we Don Stefano tegen Don Simone, De Italiaanse modestad zal twee dagen op zijn grondvesten trillen van spanning. Een onvervalste Milanese derby in deze fase van het toernooi is een zeldzaamheid maar geen unicum!!  Aan de linkerzijde van het schema treden Don Carlitos en Don Pep met hun beider sterrenensembles tegen elkaar in het strijdperk. De Citizens tegen de Galacticos, nu al iets om handenwrijvend naar uit te kijken.

Don Stefano – het brein – die als eerste dit seizoen in staat is gebleken de lichtblauwe intercity uit Napels tot sputterende stoptrein te krijgen. In de poulefase leek het nog nergens naar, maar eenmaal geland in knock-out fase blijkt het team van Don Stefano iets onoverwinnelijks over zich te hebben gekregen met de fantastisch Portugese atleet Rafael Leao als speerpunt. Voeg daarbij één van de allerbeste keepers van dit moment met Mike Maignan en een finaleplek is in zicht.

Dan Don Simone – de mooiste van allemaal. Hij was vroeger een bescheiden spits – altijd in de schaduw van zijn bekende broer ‘Pipo’, maar laat hem als trainer maar schuiven. Laat zijn teams altijd vanuit een strakke strategie opereren – nooit spectaculair – maar altijd met zicht op een positief resultaat. Zal Don Simone in de Milanese clash in staat zijn om de geharde Rossoneri het zwijgen op te leggen?

Alles leuk natuurlijk zo’n Milanese derby, maar het verbleekt toch wel bij de clash tussen Don Carlitos en Don Pep. Misschien wel de wedstrijd tussen de twee meest succesvolle toptrainers ooit? Don Carlitos – de pater familias van eenieder die het maar wil – vriend van Van Basten die echt nog nooit een slecht woord over deze briljante trainer heeft gezegd. Altijd minzaam het veld overziend – altijd ‘in control’- altijd vertrouwend op zijn arendsoog. Zowel binnen- als buiten het veld een gentlemen avant la lettre. Zal het meesterbrein tijdens deze voetbalhogeschool clash opnieuw in staat zijn om zijn ‘buitenaardsen’ weer een kunstje te laten flikken en Don Pep opnieuw de weg versperren naar zijn eerste Champions League zege met City?

Tot slot Don Pep; de grootste adept van JC, maar da’s logisch. Tactisch misschien wel de allerbeste, al lijkt hij zijn briljantie wel eens te ver door te voeren door een plan te bedenken dat zijn spelers te boven gaat qua uitvoering. Dat is hem nog al eens overkomen in het verleden, maar met het aantrekken van Erling B lijkt hij het ontbrekende puzzelstukje mogelijk dit jaar wel in huis te hebben, of heeft Don Carlitos ook hiervoor het juiste medicijn?

Ik zou het in de lofzang bijna vergeten maar in het jaar van de remontada van het Italiaanse voetbal mag natuurlijk niet onvermeld blijven dat mijn enige Italiaanse vriend Angelo in deze halve finale met maar liefst twee deelnemers een gooi gaat doen naar de titel. Aan de rechterkant van het schema moet Don Stefano het voor hem doen en aan de linkerzijde is Don Pep zijn troef. Hansie hoopt op Don Simone en Carlitos kan er natuurlijk maar van één zijn, maar da’s logisch….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s