K-service

Ik werk dus ik besta denk ik altijd. Maar valt onder werk ook eindeloos ‘in de wacht’ staan bij een of andere klantenservice. Ik vraag het mij steeds vaker af? Gisteren was weer eens zo’n dag. KPN aan de lijn. Altijd vriendelijk, altijd beschaafd, maar steeds vaker zonder ook maar enige vorm van kennis van zaken. Na tien minuten in de wacht ,,goedemiddag wat kan ik voor u doen”. Dat lukt nog wel, maar als je dan je vraag stelt dan zie je het water door de telefoon heen branden. ,,Dat moet ik even aan mijn collega vragen, heeft u momentje”. Zeven minuten later, ,,wij kunnen u helaas niet helpen, u zit bij de verkeerde ingang”. ,,Maar mevrouw dit nummer wat ik bel staat op de factuur die het probleem betreft,” blijf ik nog vriendelijk.

,,Neeh u moet toch echt 0800-04.. bellen. Kunt u mij dan doorverbinden naar dit nummer. Neeh meneer dat kan niet”. Godmondejuh denk ik, we schieten anno 2016 mensen naar de maan maar doorverbinden naar een andere afdeling binnen een groot bedrijf lukt niet. Ik blijf vriendelijk en voordat ik ophang en de kans krijg deze oelewapper op mijn eigen wijze te bedanken is het al tuut-tuut-tuut.

Vermoeid en gefrustreerd bel ik 0800-04.. Na zeven minuten en een nieuwe riedel van keuzes later ,,Goedemiddag, u spreekt met mevrouw……..  wat kan ik voor u doen,” . Na opnieuw mijn verhaal gedaan te hebben krijg ik te horen dat deze vriendelijke dame het even bij een collega moet navragen. Pffff denk ik en zet voor de zoveelste keer mijn toestel op de luidspreker en ga verder met dagelijkse zaken. Of vergis ik mij nu? Is gemiddeld twee uur per dag ‘in de wacht’ geen onderdeel van mijn dagelijkse zaken?

Na een minuut of vijf komt de dame terug. ,,Mijnheer Schimmel, sorry voor het lange wachten, maar ik kan helaas niets voor u doen. U moet bellen met 0800-04. Maar mevrouw die heb ik net gebeld en die verwezen mij door naar dit nummer. Helaas wij kunnen u niet helpen. Kan ik anders nog iets voor u betekenen?”.  Murw en moe zeg ik ,,nee dit was het”. Ik gooi de hoorn er op, net als zij denk ik. Case gesloten en opnieuw niet opgelost.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s