De Slimste Mens

Ik ben altijd al gek geweest van kwissen. Dat begon al op hele jonge leeftijd met Avro’s Wie-kent-kwis, met de legendarische Fred Oster, en die prachtige voice over, die telkens riep ‘dit-is-Avro’s-Wie-kent-kwis’, en natuurlijk de marmotten van de VPKV (Vaassense Pluimvee en Konijnhouders Vereniging). ,,En meneer Van Rijssen wie heeft u vanavond meegenomen? Nou Sonja Barend, Andre van Duin, Sjakie Swart en Mieke Telkamp. En waarom Jos Brink niet,” vroeg Oster dan. ,,Nee die ligt ziek op bed,”. Hoe fantastisch kan een antwoord zijn bedenk ik mij nu jaren later, je praat over een marmot.

Tegenwoordig gaan veel quizzen aan mijn zicht voorbij. Te commercieel, en wars van creativiteit. Maar niet de Slimste Mens. Presentator Philip Freriks en sidekick Maarten van Rossum zijn fantastisch op elkaar ingespeeld en de quizonderdelen zijn extreem goed bedacht. Bij alles moet je associatief denken en dat is bij velen een brug te ver. Ook bij mensen die je op voorhand hoog inschat. Mooiste van de avond blijft echter de aankondiging van Van Rossum door Freriks. ,,En ook vanavond is hij weer in ons midden, de fetisjist van de feiten, Maarten van Rossum,” zoals hij gisteren werd aangekondigd. Hoe mooi wilt u hebben?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s