Top 3 mist ‘cut’

Zittend aan een bakkie koffie viel mijn oog zojuist op dit bericht. ,,Top 3 van de wereldranglijst haalt de ‘cut’ niet op het US Open.” Voor de niet golfers onder ons. Het US Open is één van de vier majors, vergelijkbaar met de grand slams bij tennis, en het missen van de ‘cut’ betekent dat een speler voor het finaleweekend al naar huis moet. De op dit moment dus drie beste golfers van de wereld: Amerikaan Dustin Johnson, Noord-Ier Rory Mcillroy en ‘aussie’ Jason Day zijn dus al naar huis. Doorgaans praten we veel over voetbal, en terecht want dat blijft de mooiste sport, maar golf en toch ook tennis zijn wereldwijd qua spreiding en niveau toch grotere sporten dan voetbal. Natuurlijk iedereen voetbalt, maar in hele delen van de wereld kunnen ze er weinig tot niks van, ondanks de miljarden die er in geïnvesteerd worden. Dat kun je van golfers niet zeggen. Ik ken geen continent waar geen topgolfers vandaan komen. Ieder continent heeft wel eens een major-winnaar voorgebracht. Zo ver zijn we met voetbal nog lang niet. Het missen van de ‘cut’ op het US Open is zo iets als dat Brazilië, Duitsland en Argentinië de tweede ronde op een WK voetbal niet halen. Ondenkbaar, eentje zou incidenteel nog kunnen maar alle drie, neeeeh.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s