Fiets

Uit Zweeds onderzoek is vandaag naar voren gekomen dat herenfietsen, u weet wel die met stang, onveiliger zijn. Er zouden veel meer ongelukken mee plaatsvinden, zo vertelde een dame in Eenvandaag. Ik kan mij als man daar wel wat bij indenken mocht je ooit vallen. Is mij ook wel eens gebeurt, stoer staand op de pedalen en dan wegglijden, auw. Daarom kan ik mij ook nauwelijks heugen dat ik ooit een fiets met stang heb gehad. Ook die raleigh space rider, die ik van mijn vader kreeg toen ik pakweg 10 jaar oud was, was er geen met. Wat ik nog wel weet is dat ik graag op papa’s fiets reed nadat hij was overleden. Dat was zo’n stoere raleigh met een leren zadel en natuurlijk zo’n stoere stang. Nadat deze ook was overleden nooit meer eentje met stang gehad, dat weet ik zeker. Vraag zojuist aan een fietsverkoper in datzelfde Eenvandaag waarom een man een fiets met stang koopt. ,,IJdelheid,” was het enige wat hij zei. Toen ging de verslaggever nog even de straat op om wat mannen te vragen. Weer die ijdelheid en een man zei ,,een echte man rijdt op een fiets met stang.” Oeps zou ik dan geen echte man zijn? Wat ik wel zeker weet, is dat als ik de keuze heb ik toch altijd kies voor een ongelukje minder. Dan maar geen echte man.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s