Golftrip to Lisbon

Mannen,

Zoals jullie inmiddels weten gaan we van 21- tot en met 24 september aanstaande op reis voor onze jaarlijkse golftrip met ’t Excuus. Ditmaal naar het prachtige Portugal en dan specifiek in de buurt van de hoofdstad Lissabon. Portugal het land van de fado, volksdansen, zijn typische manuelstijl, religie en zijn eigentijdse cultuur maken het bezoek helemaal af. Als organisatie hebben Franc en ik een kleine preview van het programma in elkaar gedraaid. We gaan dit jaar door allerlei omstandigheden met een 6-koppig gezelschap in de leeftijd van naar ik meen tussen de 50- en 53 jaar. Daar zal het verschil op de courses dus al niet gemaakt worden.

Op donderdagochtend 21 september vliegen we om 7.40 met transavia (HV5953) vanaf Schiphol naar Lissabon, alwaar we met een uurtje tijdwinst zullen landen om 9.40. Hierna kunnen we ons in alle rust voorbereiden op onze eerste 18 holes. Deze zullen we spelen op de champions course van het Penha Longa golfresort. Een werkelijk schitterende baan, met koninklijke bunkers gelegen aan de voet van het Sintra gebergte. Penha Longa ligt op een 30 kilometer van de luchthaven van Lissabon. Onze starttijden op deze dag zijn in het begin van de middag.

Na afloop zetten we koers naar onze pleisterplaats voor dit weekend: Cascais. Hier hebben we een ruim bemeten woning geboekt, de Ocean Soul genaamd, op maar 100 meter lopen van het strand. De 14 bedden zullen niet nodig zijn, maar misschien wel makkelijk om de snurkers onder ons, of de niet snurkers wat extra tegemoet te komen. Je ziet, aan alles is gedacht.

De verdere invulling van de eerste avond is nog open maar een avond ‘chillen’ onder het genot van wat versnaperingen en een dalend zonnetje aan het strand van Cascais lijkt ons geen verkeerde optie. Dag twee nadert dan al, en dan spelen we 18 holes op de stokoude baan van Lisbon Golf. Een baan, ooit gesticht door wat verdwaalde Engelsen, met bomen die tot in de hemel groeien. Recht slaan zal deze dag dan ook het dwingende devies zijn om punten te verzamelen op je scorekaart.

Tee-off deze dag is net voor de middag en na afloop is het plan terug te gaan richting pleisterplaats Cascais alwaar we zullen kijken waar we de avond gaan doorbrengen. Het op vijf kilometer van Cascais gelegen Estoril lijkt een serieuze optie. Het mondaine Estoril, onder andere bekend van zijn casino en zijn formule 1 circuit zal niet misstaan in het rijtje prachtige locaties die ’t Excuus door de jaren heen al heeft bezocht.

De rustdag, de inmiddels beruchte zaterdag, starten we met een beetje uitslapen, waarna een frisse duik in de Atlantische Oceaan ons de ogen weer zal openen. Hierna is het ‘Lisbon time’.

We zullen met de segway een tour maken door de oudste wijk van de hoofdstad van Portugal Alfama. Straatjes zijn hier zo mogelijk te smal en te stijl voor de segway, maar onder begeleiding zal het ons lukken. Jullie zullen je ogen uitkijken. Na de segway tour tijd om de stad verder te ontdekken. We zullen ons richten op de wijken Cais do Sodré en Bairro Alto. Hier zijn alle ‘places to be’ op het gebied van eten, drinken en overig vermaak gecentreerd.

Na deze dag zal de vermoeidheid zijn intrede al wel hebben gedaan, maar we zijn er nog lang niet. De zondag sluiten we in alle vroegte af met 18 holes op de prachtige baan van Quinta da Marinha. Deze ligt op 5 kilometer van Cascais. De start is vroeg, maar de baan is vlak. In het zicht van de oceaan zullen ons golfballen hun vlucht richting de gladgeschoren greens maken.

Na afloop nog ruim de tijd voor een laatste evaluatie al vanwaar we zullen vertrekken voor de laatste 30 kilometer terug naar de luchthaven van Lissabon. Daar wacht vlucht HV5952 om ons om 19.55 naar Schiphol te vervoeren. Door het uur tijdverlies landen we rondt middernacht in Amsterdam. Het belooft weer een fantastisch episode te worden in de historie van ’t Excuus. Wij als nieuwelingen hebben er in ieder geval al heel veel zin in.

Your host partners,

Franc en Joost

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s