Amber

Tijdens deze zomer werden we plots verblijdt met een nieuw gezicht bij het NOS Journaal. Nu vraag ik mij al een tijd af wat de selectiecriteria eigenlijk zijn om een journaallezeres te worden. Ik dacht altijd, een duidelijke stem, goede intonatie, rustig sprekend en last but not least een redelijk voorkomen. Zo was het vroeger altijd bij het zien van Noraly Beyer, Elleke van Doorn en Noortje van Oostveen om er maar lukraak drie te noemen. In de tijd van Pia Dijkstra werd het al beter en vooral mooier, maar sinds de komst van Annechien en Dionne gaan alle remmen los bij de NOS. Met als laatste cadeautje Amber Brantsen. Deze zomer voor een nog onbekend transferbedrag overgenomen van de radio, en een telg uit een heel ingewikkeld gezin met invloeden uit de hele wereld naar ik begreep. Deze Amber heeft alles, zoals een duidelijke stem, fijne intonatie en een zelden vertoonde rust in haar stem, om over haar articulatie nog maar te zwijgen. Als het voorkomen dan ook nog top is wordt het helemaal fijn om naar te kijken én te luisteren. Het NOS journaal is een feest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s