Minister van ICT

Van de week rondt de beëdiging van het nieuwe kabinet Rutte 3 kwam er opeens nieuws naar buiten dat er lekken zijn in het e-mailsysteem van veel bewindslieden. Nu zijn lekken van alle tijden en aan oplossingen wordt in dit land nauwelijks iets gedaan, maar dit is toch wel kwalijk. Ieder mens met gemiddelde IT kennis zou een mail kunnen versturen vanuit het e-mailaccount van één van onze bewindspersonen. Dat is toch iets om wel heel even bij stil te staan. Stel dat ik een mail verstuur vanuit de minister van Justitie naar een loslopende-  of eventueel vastzittende crimineel met een tekst die voor veel opschudding zou zorgen, dan kan dat voor veel problemen en gevoelens van onbehagen zorgen in het land. Niet dat ik het zou doen, maar er lopen tegenwoordig voldoende chiploze in de maatschappij die dit soort ‘kattenkwaad’ heel leuk zouden vinden. Ingrijpen bij dit soort excessen is lastig in dit land omdat wij nog altijd geen ministerie van ICT hebben, waar ik mij al ruim vijf jaar hard voor maak. Het is allang geen loze kreet meer maar bittere noodzaak om de steeds groter wordende problemen van onder andere cybercrime en -security te lijf te kunnen. Ik denk steeds vaker dat angst en een chronisch gebrek aan kennis ten grondslag liggen aan het niet optuigen van zo’n broodnodig ministerie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s