Vrienden

Ik had het van week met iemand over vriendschap. Dat was tijdens de kick-off van mijn Voetbaltheater. Een mooie avond over voetbal mét natuurlijk je vrienden. Door een vergeetachtig oei-momentje was mijn beste maatje helaas afwezig. Gelijk kwamen de vragen; waar is Steve, zie je hem nog wel eens? Heb je ruzie met hem? Gefronste wenkbrauwen waren mijn antwoord, waarop ik zei, ruzie…..met Steve, dat kan niet! Steve en ik kunnen geen ruzie krijgen, net zoals ik dat niet kan krijgen met een aantal van mijn andere dierbare vrienden, daarvoor zijn zij mij te gewoonweg te dierbaar, zo bleek ook tijdens deze mooie avond. In mijn vriendschap met Steve zijn daarvoor een aantal  basiseigenschappen essentieel. Wees relaxt, geef elkaar de ruimte, stilte is mooi en geeft energie, vooral als je bij elkaar zit, zo merkte iemand een keer op toen ze ons als een Siamese tweeling spinnend op de bank zag zitten zonder een woord te zeggen. En tot slot, doe op de juiste momenten, de juiste dingen samen, succes en continuïteit van je vriendschap is gewaarborgd, geloof mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s