Coupe soleil

De vraag was gisteren bij de Slimste Mens ‘hoe heette in de jaren ’80 bij de kapper de plukjes blond in het haar wat tegenwoordig ‘highlights’ heet?’ De twee jongemannen op de eerste twee stoelen wisten het niet – ik wel. Net als de jongedame op stoel drie. Nou was dat niet vreemd omdat zij hoofdredactrice was van het voor mij totaal onbekende blad Glamour. Zij wist ook dat de vriendin van Mathijs de Ligt Annekee Molenaar heette. Mij als voetbalkenner ook volledig onbekend. ‘Coupe zonnetje’ dat was wat in de jaren ’80. Wij hadden het allemaal – én eerlijk gezegd het zag er bij niemand echt lekker uit – overigens net als de permanentjes van een paar jaar daarvoor. Ik kan mij nog herinneren dat de eerste keer dat ik een permanentje liet zetten ik buiten stond en niet wist hoe snel ik naar huis moest fietsen – om de krulletjes onder de kraan te houden waardoor er hopelijk wat krul uit zou verdwijnen. Dat lukte maar matig en toen wist ik dat ik de eerstkomende weken op school en op de voetbalclub wel het een en ander had uit te leggen. Pfff slechte weken volgden – maar omdat bijna iedereen voor lul liep in die tijd viel de schade uiteindelijk mee. Nu bijna 40 jaar later kan ik er smakelijk om lachen. Gek doen is van alle tijden!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s