Google is my best friend😳

Ik vroeg mij laatst tijdens één van mijn lange wandelingen door het mooie Noord Holland af wat er eigenlijk naar boven komt als je googelt op je eigen naam. Misschien een rare gedachte – maar toch ook weer niet omdat volgens mij elke personeelsmanager dit doet in haar zoektocht naar een geschikte kandidaat. Voor mij was het toch iets vreemds. Tijdens de wandeling vatte het idee om de daad ook echt bij het woord te voegen steeds meer vlam. Zittend achter mijn PC tik je op Google Joost Schimmel in. Er kwam niet heel veel naar boven – logisch ik zit namelijk nauwelijks op de socials. Alleen met wat dingetjes waar ik zakelijk iets aan zou kunnen hebben. Bovenaan linkedin profiel waar ik als ik doorklik meer dan 500 volgers heb. Nauwelijks foto’s van mijzelf, wel een link naar het door mijzelf ontwikkelde voetbaltheater. Ook dat lijkt logisch, omdat we met voetbaltheater wel op facebook en instagram actief zijn.

Op de vierde regel in Google stond een link naar het Noord Hollands Dagblad met als titel ‘de voetballerij is volgens Joost Schimmel uit Schagen ook cultuur’. Ik wist natuurlijk van het bestaan van dit verhaal uit begin 2019, maar helemaal helder stond de tekst mij niet meer op het netvlies. Ik opende de link en onder de kop – de foto – de naam van de schrijver stond ‘Joost Schimmel uit Schagen heeft een keer vastgezeten in Engeland.’ Pfff lekkere opening dacht ik gelijk als iemand je niet kent die naar je op  zoek is. En om in voetbaltermen te spreken, je staat niet al met 1-0 achter maar al met 5-0. Ik kan er nu smakelijk om lachen hoor – als eigenaar van een bedrijf in Schagen. Maar ik denk ook weleens dat het anders is – en dat het je dan behoorlijk in de weg kan zitten tijdens je carrière, laat dat in ieder geval gezegd zijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s