Waar een hersenspinsel toe kan leiden

Wat als een hersenspinsel bij mij op kantoor ergens in 2019 begon gaat de laatste tijd steeds meer in mijn hoofd om. Het zal toch niet? Het begon ooit ‘early 2015′. Ik werd vijftig en het laatste wat ik wilde was zo’n verschrikkelijke pop in mijn tuin, en vooral de mogelijk onverwachte verrassing. Niets van dat, alles zelf in de hand houden, zoiets als een driver seat. We togen met een koninklijk gezelschap richting Londen om een wedstrijd van het toen nog voor mij totaal onbekende Brentford te bezoeken. Het blijkt nu – vijf jaar later – een schot in de roos. Mooie club, prachtige traditie, acterend op het tweede niveau in het Engelse profvoetbal – en hun thuiswedstrijden spelend in een kleine, maar kolossaal lijkende ouwe bak uit 1905, genaamd Griffin Park. Zeer geliefd bij groundhoppend Nederland.

Maar komend seizoen wordt alles anders….bij Brentford, en niet onbelangrijk wij zijn erbij. Zoals gezegd – in 2019 kwam het op in onze gedachten – ik bedoel bij mij en mijn toenmalige reisleider en medewerker Coen. Waarom niet een poging wagen? Zo gezegd zo gedaan. In mei 2020 besloten tot de aanschaf van twee seizoenkaarten voor Brentford voor het seizoen 2020/2021 in hun nieuwe onderkomen – het Brentford Community Stadium, wat op een steenworp afstand ligt van het oude Griffin Park en bijna aan de Theems is gesitueerd. De reacties toen wij het nieuws her en der vertelden waren uiteenlopend van ‘wat een mafkees’ tot gefronste wenkbrauwen. Maar nu – na de corona break up – blijkt Brentford herboren en mogelijk zelfs op jacht naar een Premier League ticket voor aankomend seizoen. Deze kleine Londense club  in het walhalla van het Engelse voetbal? Het zou zo maar kunnen. Na de zege van gisteravond op koploper en grootheid West Bromwch Albion is de achterstand op één van de twee directe promotieplekken nog maar vijf punten. En dat alles met nog 7 potjes te gaan. Het kan, het zal, het gaat misschien gebeuren. Play-ofs, het achterdeurtje voor één plek in het walhalla, lijkt al wel een zekerheidje. Hoe het ook gaat aflopen wij zijn er volgend seizoen zeer regelmatig bij. Come on you Bees!!!!

Een gedachte over “Waar een hersenspinsel toe kan leiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s