CL spel op een Goede Vrijdag

Man, man wat een spektakel in de CL deze week. Het was een midweek voor de fijnproevers, die – en dat mag zeker niet worden vergeten – werd voorafgegaan door een werkelijk magistrale aflevering van de twee beste clubs van dit moment Manchester City en Liverpool op de zondag voorafgaand. In een waar spektakelstuk eindige deze clash in 2-2. Voor de liefhebbers, morgen gaan ze voor de halve finale van de FA Cup weer tegen elkaar de wei in, check! Terug naar afgelopen dinsdag. Bayern had vooraf in de persoon van trainer Nagelsmann babbels dat Villareal ze in El Ceramico (vh El Madrigal) met de 1-0 in leven hadden gehouden en dat ze dat duur zou komen te staan. Niet zo slim van Nagelsmann om dat tegen de ploeg van Europa maestro Unai Emery te zeggen. Die metselde in die Arena een gele muur die slecht te slechten was. Een slippertje na rust gevolgd door een gelijkmaker van Chukuweze en de ‘Yellow Submarine’ gewoon in de halve finale.

Eerlijk gezegd heb ik van mijn gele helden weinig gezien. Op het andere net was zich namelijk een nog groter wonder aan het voltrekken. Het failliete Chelsea – twee weken terug nog met 1-4 afgeslacht door het onbeduidende Brentford in de Premier League, kwam zomaar met 0-1 en zelfs 0-2 voor in Bernabeu. Het deed mij denken aan die waanzinnige avond van de roodwitte artiestenparade in Bernabeu van een paar jaar terug. 0-1 Ziyech, 0-2 Neres pats, boem wat een feest!! Om nog maar van de 0-3 van Dusan en de magistrale 0-4 van Lasse te zwijgen, man man weer kippenvel!!!

Maar ja, Chelsea is geen Ajax…., maar da’s logisch. Toch maakten ze fraai 0-3, en dus door, maar tja de VAR. Geen 0-3, maar even later wel 0-3 door de meest overschatte speler ooit, Timo Werner. Man, man wat is die slecht zeg!! Chelsea door, en niets leek nog op een remontada van de Koninklijke, maar ja hij lijkt niet alleen op JC, hij kan ook bijna zoveel als JC; onze Luka……

Over mooie momenten gesproken. Deze gaan we lang, heel lang, heel vaak terugzien, en terecht! Rodrygo hoefde er alleen maar maar tegenaan te pissen en Mendy was kansloos. In de verlenging nog een toetje toe van Benzema en Ancelotti’s Galacticos door naar de halve. De woensdag kon natuurlijk niet beter worden, en werd dat ook niet. Liverpool freewheelde op Anfield langs de Adelaars van Lissabon. City ging ook naar Madrid, waar een dag eerder dat wonder van Luka was te zien. Zou El Cholo ook zoiets – op zijn geheel eigen wijze – kunnen bewerkstelligen? Als Cunha in de slotfase niet was gedwarsboomd door de (s)teen van Stones dan had het zomaar gekund. Nu werd het een iets ander spektakel – om het netjes te zeggen.

Voor ons onvolprezen spel betekent dit dat Angelo, Coen, Joris en ondergetekende het gaan uitmaken wie dit jaar de hoofdprijs pakt. Alhoewel ik hoop dat mijn ‘gelen’ de finale halen, hoop ik als liefhebber – dat we naast morgen – ergens eind mei nog één keer van City tegen Liverpool mogen genieten. Ik kan mij er nu al op verheugen. Eerst de halve finales waarin de WP332s het tegen elkaar opnemen. Dit natuurlijk naast een heerlijk onderonsje tussen het City van Angelo tegen Luka United van Joris.

Ik zou zeggen ‘game on’……

P.S nu we het toch over schoonheid hebben, google even ‘Mcillroy, Morikawa’ van afgelopen zondag voor één van de meest legendarische golfmomenten ever,…..op vele van Tiger na natuurlijk……, maar da’s logisch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s