Kut scheids!

BOOS ben ik, en teleurgesteld tegelijk. En zoals mijn Italiaanse vriend mooi verwoordde ‘sono così stanco di questa’, ik ben er zo zat van. Scheidsrechters, DOE NORMAAL! Ga gewoon fluiten, én gele kaarten geven. Ga je in hemelsnaam niet gedragen als een of andere gamechanger die het edele voetbalspel – wat zo mooi kan zijn – naar de kloten helpt. Danny Makkelie liet Ajax-Feijenoord al uit de klauwen lopen, en in de bekerfinale floot die ook al nergens voor en dan dinsdag weer pffff, zo vermoeiend. Maar gisteren dan; de Italiaan Daniele Orsato. Ik mag het niet zeggen, maar hij moet ergens een verre vriend zijn van de aimabele Don Carlo – toevallig ook Italiaan – en heel toevallig huidige trainer van Real. Casemiro doet voor rust een chirurgische ingreep op de benen van De Bruyne. De aanslag zat veel dichter bij rood dan GEEN geel. Vrije trap en weer door. Snapt u het nog? Even later hing diezelfde Casemiro aan het shirt van Foden. Vrije trap en zeker geel. Vrije trap en weer door. Snapt u het nog? Ik niet meer! 2×1 = 2 volgens mij? En als je dan voor het gemak de 1 vervangt door geel en de tweede 2 door rood dan klopt het weer, maar da’s logisch! Het is niet dat ik het Real niet gun – daarvoor was de remontada te mooi, maar man, man wat een ergernis wekken die scheidsrechters tegenwoordig op. Het gaat wel ergens om hè, en daardoor voel ik in deze ook wel een beetje mee met mijn Italiaanse vriend. Laat onverlet dat wij ons in ons prachtige spel nu gaan opmaken voor de finale die zal gaan tussen het Liverpool van Coen en het Real van Joris. Dit slotstuk in Parijs zal zich voltrekken op de 28e mei a.s. Ik wens beide finalisten veel succes!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s